Nieuws

Een nieuwe voorzitter voor NOOZO

Fijn nieuws! Audrey Muschter (Zebrapad VZW) is de nieuwe voorzitter van NOOZO. Het Bestuur van NOOZO verkoos haar. Daarna bevestigde de Algemene Vergadering op 8 december 2022 haar voorzitterschap. 

 

Benieuwd? Audrey stelt zichzelf voor:

 

"Ik ben 44 jaar, gehuwd, mama van 3 grote pubers en trotse gebruiker van een geweldige assistentiehond die “Tosca” heet. Zij is een ADL hond en ik heb haar nodig als assistent in mijn dagelijkse leven omdat ik een zeldzame genetische bindweefselaandoening heb dat het Ehlers Danlos Syndroom heet. Daardoor ben ik dus ook rolstoelgebruiker geworden.

Ik ben bestuurslid bij NOOZO. Dit doe ik namens Zebrapad VZW, waar ik bestuurder en verantwoordelijk voor de stuurgroep belangenbehartiging ben.

Hierdoor ben ik ook actief in een paar expertpools voor het Vlaams Patiënten Platform, o.a.  de expertpool E- health en kwaliteit van zorg. Hier ben ik ingerold door mijn beroepservaring in het verleden, waar ik adjunct hoofdverpleegkundige was bij het Wit-Gele Kruis. Ik begeleidde een team van 67 verpleegkundigen in de gemeenten en deelgemeenten van Dilbeek, Asse, Zellik, Merchtem en Opwijk. 

In deze setting heb ik ook het geluk gehad wat ervaring op te bouwen met diverse vormen van handicap, maar ook met hun specifieke struikelblokken waar ze tegenaan lopen in de samenleving en het zorgsysteem.

Toen alles voor mezelf qua gezondheid en zelfstandigheid moeilijker werd en mijn beperkingen groter werden, heb ik mijn medisch ontslag gekregen. Ik heb me toen voorgenomen om me te storten op vrijwilligerswerk zodat ik me alsnog nuttig kon maken voor de maatschappij… waardoor ik dus vanzelfsprekend nu ook mijn hart verloren heb aan NOOZO."